Utbildning för bågskyttar

Södertälje Bågskytteakademi är en satsning för att utbilda och utveckla både medlemmar, tränare och ledare inom bågskyttet!

Bågskytteakademin startades hösten 2018 som ett led i Södertälje Bågskytteförenings arbete med idrottens Strategi 2025. Vi vill ha flera medlemmar som stannar länge, vi vill ha flera tränare så att vi kan möta allas behov och vi vill utveckla vår anläggning så att alla våra medlemmar kan träna oavsett bågtyp, gren eller funktionshinder.

Arbetet med att utveckla vår förening och vår idrott är en viktig del av detta. Därför ska Södertälje Bågskytteakademi erbjuda kurser, temadagar och träffar som bidrar till att utbilda och utveckla våra skyttar, våra ledare och våra tränare.

Med stöd av Sörmlandsidrotten kan vi erbjuda dessa utbildningar:

Aktuella utbildningar

3D-banläggarkurs (19 april)

Välkommen till en kurs i hur du en bra, rolig och - inte minst - säker 3D-bana.

Tid: Fredag 19 april kl 10.00–(senast) 18.00.

Du behöver kläder för att vara både ute och inne. Vi kommer att gå en hel del i skogen, så anpassa kläderna efter vädret.

Kursen kostar 300 kr. Fika ingår i priset. Vi åker och handlar lunch tillsammans.

Max 20 deltagare.
Kursledare: Terje Gunnes
Plats: Södertälje BF

Bli en bättre bågskytt med mental träning! (6 maj och 12 september)

Ska du toppa formen inför sommarens tävlingar? Ska du övervinna hjärnspöken som stökar till det på skjutlinjen? Är du tränare och vill ha bättre verktyg? Eller vill du "bara" utveckla dig som bågskytt och idrottare?

Södertälje Bågskytteakademi kan nu erbjuda en tre-stegskurs i mental träning med Johan Plate, idrottspsykologisk rådgivare med bakgrund från bland annat Bosöns Elitidrottscentrum. Kursen bygger på Johan Plates bok 103 mentala metoder. Du som deltar får boken och det här programmet:

Del 1: 103 mentala metoder för att prestera bättre (6 maj, kl 18–21)
Hur kan du använda mental träning för att förbättra din prestation? Hur kan du som redan tränar mentalt förfina dina metoder?

Johan Plate presenterar på ett roligt och pedagogiskt sätt mentala metoder som alla kan använda, och lär dig hur du använder boken och de övningar du hittar  där.

Del 2: Bli bättre tillsammans!
Väl hemma igen börjar arbetet med den mentala träningen. Bäst effekt får den om du tränar tillsammans med andra.

Alla som deltar i kursen får en studieplan. Gå gärna samman med några från klubben eller hitta träningskompisar i andra klubbar. Genomför studieplanen tillsammans (3-4 träffar) och hjälp varandra att bemästra de nya verktygen och metoderna.

Del 3: Fortsätt prestera (12 september, kl 18–21)
En sommar med tävlingar och träning är över. Hur gick det? Kunde du använda de nya verktygen? Vad ledde det till? Hur kan du gå vidare?

Johan Plate leder oss genom reflektion och utvärdering av det vi har upplevt under sommaren, och hjälper oss planera fortsatt mental träning.

Kursen kostar 300 kr. Fika och boken 103 mentala metoder ingår i priset.

Kursledare: Johan Plate

Träningsplanering (8 juni)

Har du svårt att hinna träna så mycket som du tror du behöver? Vet du inte vilken träning som krävs för att du ska bli bättre? Är du tränare och lite osäker på hur du ska vägleda de som vill träna smartare? Kom på vår kurs i träningsplanering!

Vi ger dig svaret på frågan: Hur ska du få största möjliga resultat av din träning med minsta möjliga insats?

Tid: Lördag 8 juni kl 10.00–14.00.

Kursen kostar 200 kr. Fika ingår i priset.

Kursledare: Rikard Dylander

Uppdaterad: 31 OKT 2018 12:31 Skribent: Vegard Hölaas