Utbildning för bågskyttar

Södertälje Bågskytteakademi är en satsning för att utbilda och utveckla både medlemmar, tränare och ledare inom bågskyttet!

Bågskytteakademin startades hösten 2018 som ett led i Södertälje Bågskytteförenings arbete med idrottens Strategi 2025. Vi vill ha flera medlemmar som stannar länge, vi vill ha flera tränare så att vi kan möta allas behov och vi vill utveckla vår anläggning så att alla våra medlemmar kan träna oavsett bågtyp, gren eller funktionshinder.

Arbetet med att utveckla vår förening och vår idrott är en viktig del av detta. Därför ska Södertälje Bågskytteakademi erbjuda kurser, temadagar och träffar som bidrar till att utbilda och utveckla våra skyttar, våra ledare och våra tränare.

Med stöd av Sörmlandsidrotten kan vi erbjuda dessa utbildningar:

Aktuella utbildningar

Den förutsägbara ledaren (31 augusti)

Välkommen till en föreläsning som ger inspiration, tips och råd om
hur du bemöter och stöttar barn och ungdomar med exempelvis
Aspergers syndrom, ADHD och andra osynliga funktionsnedsättningar.
Du får handfasta råd om hur du som idrottsledare ska möta barn och ungdomar med särskilda behov och vad kan du använda för strategier för att lyckas med ditt ledarskap. Det handlar helt enkelt om hur du kan vara en förutsägbar ledare och hur du kan bli trygg i din ledarroll.

Föreläsningen är självklart också bra för klubbkamrater och andra som vill lära mer om hur vi skapar en bättre miljö i föreningen för barn och ungdomar med särskilda behov.

Föreläsare är Måns Lööf, utbildad sjuksköterska, KBT steg 1-terapeut, som arbetar på barn- och ungdomspsykiatrin i Gävle. Måns har många års erfarenhet som ledare inom idrottsrörelsen och som föreläsare. Han har jobbat i över 15 år med att utbilda, föreläsa och arbeta med barn och ungdomar med osynliga funktionsnedsättningar. Varje år föreläser han för mellan 50–75 föreningar om hur ledare, tränare och föräldrar kan bli bättre på att möta barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser. Du kan läsa mer om Måns Lööf på www.mansloof.se.

Hans föreläsning ger dig nycklar till hur du lyckas möta olikheter genom att vara den förutsägbara ledaren!

Tid: Lördag 31 augusti kl 10.00–12.00

Föreläsningen är gratis.

Du anmäler dig här: Anmälningsformulär

Plats: Södertälje BF

Ladda ner information om kursen

Smart fysträning och rätt kost
- en väg till bättre bågskytte (21 september)

Vill du prestera bra på träning och på tävling?
Vill du förebygga skador och lägga grunden för ett långsiktigt bågskytte?
Vill du påbörja en satsning för att se hur långt du kan nå?
Vill du som är tränare hjälpa dina skyttar att utvecklas vidare?

Då är du välkommen till vår kurs Smart fysträning och rätt kost!

Kursen kommer att handla om hur vi som bågskyttar ska tänka när det kommer till fysträning både för att förebygga skador men framförallt för att optimera prestationen i tävlingssammanhang.

Vi kommer att utgå ifrån Svenska bågskytteförbundets kravprofil för olympiskt skytte och bryta ner den till vilka förmågor som är centrala oavsett vilken disciplin vi eller skytten vi är tränare för utövar. Vi kommer även gå igenom grunderna i träningslära för styrketräning samt konditionsträning. Kursen kommer att innefatta kostens påverkan på träningsresultaten, men också hur kosten kan komma att påverka prestationen under en tävling. Kursen är både teoretisk och praktisk, du bör därför ha på dig kläder som du kan utföra olika övningar i samt inneskor.

Kursledare är Marcus Lagneholt (http://lagneholt.se) tidigare landslagsskytt och flerfaldig svensk mästare, idag högskoleutbildad tränare och coach.

Tid: Lördag 21 september kl 13.00–17.00.

Kursen kostar 100 kr. Fika ingår i priset.

Du anmäler dig här: Anmälningsformulär

Plats: Södertälje BF