Bågskytteakademin

Södertälje Bågskytteakademi

Södertälje Bågskytteakademi är en satsning för att utbilda och utveckla både medlemmar, tränare och ledare inom bågskyttet!

Bågskytteakademin startades hösten 2018 som ett led i Södertälje Bågskytteförenings arbete med idrottens Strategi 2025. Vi vill ha flera medlemmar som stannar länge, vi vill ha flera tränare så att vi kan möta allas behov och vi vill utveckla vår anläggning så att alla våra medlemmar kan träna oavsett bågtyp, gren eller funktionshinder.

Arbetet med att utveckla vår förening och vår idrott är en viktig del av detta. Därför ska Södertälje Bågskytteakademi erbjuda kurser, temadagar och träffar som bidrar till att utbilda och utveckla våra skyttar, våra ledare och våra tränare.

Aktuella utbildningar

Bågskytteskola

Årets första bågskytteskola har fem träffar och genomförs lördagarna 12, 19 och 26 januari samt 2 och 9 februari, klockan 13–15.

Du kommer att lära dig grunderna i bågskytte och säkerhetsrutiner. Du kommer även att lära om de fem vanliga skjutstilarna (långbåge, instinktiv, barebow, recurve, compound) och om de olika tävlingsdisciplinerna inom bågskytte (tavla, fält, jakt och 3D). Under kursen får du låna all nödvändig utrustning av oss.

Pris: 500 kr

Anmälan sker via den här länken: Anmälan till bågskytteskola

Uppdaterad: 31 OKT 2018 12:31
Skribent: Vegard Hölaas